
အရသာ မေကာင္း ေပမယ့္လည္း ပိန္ခ်င္ေသာ သူမ်ား အေနျဖင့္ သရက္သီး စားတဲ့ အခါ
အခြံပါ စားေသာ နည္းသစ္တစ္ရပ္ကို အသံုးျပဳသင့္ပါ တယ္တဲ့။ ဩစေၾတးလ်
သုေတသီမ်ား ေတြ႕ရွိ ခဲ့ၾကတာ ကေတာ့ သရက္သီး အခြံထဲမွာ ပါဝင္သည့္ ဓာတုပစၥည္း
အခ်ိဳ႕သည္ အဆီ ကလာပ္စည္း ျဖစ္ေပၚျခင္းကို ကာကြယ္ တားဆီးႏိုင္တယ္ လို႔ပဲ
ျဖစ္ပါတယ္။
သရက္သီး အခြံထဲမွာပါတဲ့ ဓာတု ပစၥည္းမ်ားဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြင္း အဆီ ကလာပ္စည္း
ျဖစ္ေပၚေနေသာ လုပ္ငန္းစဥ္ ျဖစ္သည့္ Adipogenesis ကို ႏွိမ္နင္း ေပးတယ္လို႔
ဆိုပါတယ္။
အပူပိုင္း သစ္သီးမ်ား ထဲက တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ သရက္သီး မ်ားထဲမွာ
အမ်ိဳးမ်ိဳးကြဲ ျပားျခားနားေသာ အပင္ထြက္ ဓာတု ပစၥည္း Phytochemicals မ်ား
ေရာေႏွာ ပါဝင္လ်က္ရွိရာ အခ်ိဳ႕တြင္ ေဖာ္ျပပါ အာနိသင္မ်ား ပါဝင္လ်က္ရွိ
ပါတယ္။
သရက္သီးထဲမွာ အပင္ထြက္ ဓာတု ပစၥည္းေတြ မ်ားျပားစြာ ပါဝင္ၿပီး ဖြံ႕ၿဖိဳး
ဆဲေရာ၊ ဖြံ႕ၿဖိဳးၿပီး ႏိုင္ငံမ်ားမွာပါ ေရပန္းစားတဲ့ အသီး
တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။
သရက္သီး အခြံစားျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ႏိုင္တဲ့ ေဘးထြက္ ဆိုးက်ိဳးတစ္ခု ကေတာ့
အဆီ ကလာပ္စည္းမ်ား ျဖစ္ေပၚ အဆီ ကလာပ္စည္းမ်ားက ပို၍ႀကီးလာၿပီး အဲဒီလို
ကလာပ္စည္း မ်ိဳးဟာ အမ်ိဳးအစား(၂) ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳ ေရာဂါ(၂) ျဖစ္ေစ
ႏိုင္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ ဓာတ္ခြဲခန္း အတြင္း စမ္းသပ္ ခ်က္မ်ားအရ
အဝလြန္ျခင္းကို ကူညီ ႏိုင္လိမ့္မယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
No comments:
Post a Comment